0

Οδηγίες φροντίδας και συντήρησης hair extensions

Τρίτη 05 Ιουλίου 2022
Οδηγίες φροντίδας και συντήρησης hair extensions

Γενικές Οδηγίες

Πριν την εφαρμογή των hair extensions, λουστείται καλά, στεγνώστε τα μαλλιά σας χωρίς όμως να χρησιμοποιήσετε κανένα προϊόν περιποίησης , όπως μαλακτική κρέμα, λακ, αφρούς, ζελέ κ.λ.π. Για 24 ώρες από την στιγμή που θα εφαρμόσετε τα hair extensions απαγορεύεται η χρήση νερού στο κεφάλι. Λούσιμο, ψέκασμα, ιδρώτας κ.λ.π. Λούστείτε από τις ρίζες προς τις άκρες, όχι κυκλικά, μη κάνετε μασάζ στην ρίζα του μαλλιού.

Οδηγίες Συντήρησης

Επιλέγοντας να βάλετε extensions με φυσική τρίχα , επιλέγετε ένα προϊόν που παράγεται με φροντίδα, κάτω από τις καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές. Για μεγαλύτερη διάρκεια, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες.

  1. Για τις πρώτες 24 ώρες μην λουστείτε και μην εκτεθείτε σε οποιοδήποτε είδος υγρασίας (λούσιμο, κολύμπι, σάουνα, χαμάμ, ιδρώτας κτλ). 
  2. Καθημερινή Φροντίδα

Παρακάτω έχουμε για εσας προτάσεις και συμβουλές για την καθημερινή φροντίδα των hair extensions.

Βούρτσισμα

  • Ξεχωρίστε καθημερινά τα μαλλιά, τρέσες/τούφες, με τα δάχτυλα σας από την ρίζα προς την άκρη.
  • Βουρτσίστε τα μαλλιά σας σχολαστικά κάθε μέρα με ειδική βούρτσα για hair extensions πάντοτε κρατώντας με το ένα σας χέρι τα μαλλιά από τη ρίζα.
  • Τα μαλλιά που έχουν υποστεί περμανάντ, μετά το βούρτσισμα θα πρέπει να χωρίζονται με τα δάχτυλα.
Τα σωστά προϊόντα περιποίησης

Τα hair extensions δεν εφάπτονται στο δέρμα του κεφαλιού, άρα δεν μπορούν να ενυδατωθούν από τα φυσικά ενυδατικά συστατικά του οργανισμού μας. Φροντίστε να προμηθευτείται με τα κατάλληλα προϊόντα τα οποία, μπορούν να αντικαταστήσουν αυτά τα φυσικά ενυδατικά συστατικά. Με αυτό το τρόπο , τα hair extensions σας θα διατηρήσουν την φωτεινότητα, ελαστικότητα και απόχρωσή τους.

Λούσιμο

Τα ειδικά σαμπουάν έχουν φτιαχτεί ειδικά για την συχνή χρήση των hair extensions. Είναι διαθέσιμα σε διαφορετικές συνθέσεις σύμφωνα με τον κάθε τύπο μαλλιού.

Χρήση: Πριν να λουστείτε, χτενιστείτε σχολαστικά με ειδική βούρτσα για hair extensions. Βρέξτε τα μαλλιά και λούστε τα με κινήσεις από την ρίζα προς τις άκρες. Χωρίς μασάζ και χωρίς τρίψιμο στα μαλλιά. Στο τέλος ξεβγαλθείτε καλά από την ρίζα προς τις άκρες. Μετά το λούσιμο ξεχωρίστε τις τούφες/τρέσες και τα σημεία συγκόλλησης με τα δάχτυλα σας. 

Επίσης απαγορεύεται η επαφή θερμοκρασίας (πρέσες) στις ένωσης κερατινης διότι θα έχουμε απώλεια (μάδιμα) των εξτενσιον.