0

Συμβουλές για κατεστραμμένα μαλλιά

Τρίτη 05 Ιουλίου 2022
Συμβουλές για κατεστραμμένα μαλλιά

Στο σημερινό μας άρθρο θα αναλύσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για κατεστραμμένα μαλλιά καθώς και το τι θα πρέπει να κάνετε για να τα επαναφέρετε στην φυσική τους κατάσταση. Σίγουρα, δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από μια γυναίκα που περιποιείται τον εαυτό της. Και βασικό μέρος της περιποίησης αποτελεί αυτή των μαλλιών.

Κατεστραμμένα μαλλιά και πώς να τα προσέξετε

Επιλέγοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα να ανανεώσετε το στυλ των μαλλιών σας με κάποιο κούρεμα, χτένισμα ή βάψιμο σίγουρα θα αυξήσει την αυτοπεποίθηση σας και θα σας κάνει να αισθανθείτε όμορφα. Ωστόσο, η συχνή χρήση συσκευών που παράγουν θερμότητα, όπως το πιστολάκι και η ισιωτική, η χρήση προϊόντων styling και αρκετοί ακόμη παράγοντες, φθείρουν μέρα με την μέρα τα μαλλιά. 

Επιπροσθέτως, εάν «ανοίξατε» πρόσφατα το χρώμα των μαλλιών σας με ντεκαπάζ, τότε η ζημιά μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Έτσι, έρχεται δυστυχώς κάποια στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας, που τα μαλλιά καταλήγουν να έχουν καταστραφεί σε έναν μεγάλο βαθμό. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι θα πρέπει να κάνετε στις περιπτώσεις αυτές.

1. Περιορίστε την θερμότητα

Όπως προαναφέραμε, ο βασικότερος παράγοντας που οδηγεί σε κατεστραμμένα μαλλιά, είναι η υψηλή θερμοκρασία. Θα πρέπει λοιπόν να περιορίσετε όσο τον δυνατόν περισσότερο την χρήση της ισιωτικής ή συσκευών για μπούκλες. Και όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, μπορείτε να ρυθμίσετε την θερμοκρασία σε χαμηλότερους βαθμούς.

Επίσης, καλό θα ήταν μετά το λούσιμο, να στεγνώνετε τα μαλλιά σας για αρκετή ώρα με μία πετσέτα. Το πιστολάκι θα πρέπει να χρησιμοποιείται για λίγο χρόνο και αφού τα μαλλιά σας έχουν στεγνώσει σε κάποιο βαθμό.

2. Χρησιμοποιείστε προϊόντα περιποίησης

Στο εμπόριο κυκλοφορεί μια πληθώρα προϊόντων για την περιποίηση των μαλλιών. Προϊόντα όπως η μαλακτική, η κρέμες μαλλιών και διάφορα λαδάκια, θα βοηθήσουν στην γρήγορη επαναφορά των κατεστραμμένων σας μαλλιών. Αυτό που θα πρέπει όμως να προσέξετε, είναι τα συγκεκριμένα προϊόντα να απευθύνονται στον τύπο των δικών σας μαλλιών.

3. Μην ξανά βάφεται τα κατεστραμμένα μαλλιά

Σίγουρα η αλλαγή της απόχρωσης στα μαλλιά σας να αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να ανανεώσετε τα στυλ σας. Ωστόσο το πέρασμα της βαφής δεν θα πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αφήνετε το μαλλί σας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 6 μήνες, πριν αποφασίσετε να εφαρμόσετε νέα βαφή μαλλιών.

4. Προσοχή το καλοκαίρι

Δύο από τους βασικότερους παράγοντες που οδηγούν σε κατεστραμμένα μαλλιά, είναι ο ήλιος και η θάλασσα. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, αρχικά, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές στην έκθεσή σας στον ήλιο. Επιλέξτε να προστατέψετε τα μαλλιά σας με ένα καπέλο ή μια μπαντάνα. Επιπρόσθετα, το αλάτι της θάλασσας καθώς και το χλώριο της πισίνας θα εξασθενίσουν τα μαλλιά σας σε έναν μεγάλο βαθμό. Θα πρέπει λοιπόν να φροντίσετε να ενυδατώνεται τα μαλλιά σας όσο το δυνατόν περισσότερους τους μήνες αυτούς.

5. Ψαλιδίστε τις άκρες στα κατεστραμμένα μαλλιά σας

Το πρώτο μέρος που καταστρέφεται στα μαλλιά είναι φυσικά οι άκρες. Μην φοβάστε να κόψετε ότι μέρος του μαλλιού σας έχει υποστεί σημαντική ζημιά. Μάλιστα, εάν παρατηρήσετε κατεστραμμένα μαλλιά που εκτείνονται σε μεγάλο βαθμό, καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα πιο κοντό κούρεμα. Κουρεύοντας τα μαλλιά σας κοντά, θα σας βοηθήσει να δυναμώσουν περισσότερο. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας εάν είστε λάτρεις των μακριών μαλλιών.

Μέχρι να ξανά μακρύνουν τα δικά σας μαλλιά, μπορείτε να επιλέξετε την τοποθέτηση εξτένσιον μαλλιών, ή την τοποθέτηση τρέσας, ώστε να δώσετε το επιθυμητό μάκρος. Οι ειδικοί της SIEMPRE Hair Extensions θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τα κατεστραμμένα σας μαλλιά, δίνοντάς σας τις καλύτερες συμβουλές και παρέχοντάς σας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες τοποθέτησης φυσικών μαλλιών.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.